Malgrat que matisa que no tenen “tota la informació”, el PSC creu que “no hi ha motius per aplicar la legislació antiterrorista” contra les accions dels CDR. Així ho ha assegurat la seva portaveu al Parlament, Eva Granados, aquest dimarts. “A l’hora d’utilitzar algunes figures jurídiques, s’ha de tenir especial cura”, ha sostingut en aquest sentit. També ha considerat "desproporcionat" el delicte de rebel·lió.                                         

No obstant això, ha precisat que encara no tenen “tota la informació” per poder jutjar els fets, que haurà d’esclarir el procés judicial. “Les actuacions dels CDR són molt condemnables políticament, i algunes potser siguin condemnables penalment”, ha dit Eva Granados. “En tot cas, ho haurà de decidir la justícia”, ha insistit.

Per altra banda, la portaveu socialista ha confirmat que portaran la reforma de la llei de Presidència al Consell de Garanties Estatutàries (CGE). També ha criticat que els independentistes “facin dir a les Nacions Unides el que no ha dit”, i ha desitjat que s’arribi aviat a una “investidura efectiva”.