El líder del PSC, Miquel Iceta, s’ha compromès aquest dissabte a acudir al Tribunal Constitucional (TC) si s'acaba aprovant la llei de Presidència presentada per JxCat  malgrat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. “Seria un error monumental aprovar la reforma. Nosaltres farem tots els esforços per mantenir les institucions dins la llei”, assenyalat Iceta.

En aquest sentit, el líder socialista ha recordat a les forces independentistes que els fets de la legislatura anterior “van deixar clar que la via unilateral no serveix”. És per això que creu que el fet de no retirar la llei després del dictamen fa pensar que “es corre el risc de no fer cas al Consell de Garanties”. 

A més, Iceta ha considerat que el fet que JxCat s'obri a un possible altre candidat i el PDeCAT demani consens obra la porta a que no hi hagi eleccions. El socialista considera que l'escenari d'unes noves eleccions “no seria bo per al país”, però manté que deixaria en molt mala posició al sobiranisme i a Ciutadans.