El PSC ha advertit aquest dimarts que emprendrà les "accions pertinents" si Junts pel Sí i la CUP tramiten la Llei del Referèndum pel procediment de lectura única.

Les declaracions de la diputada Alicia Romero s'han donat un dia després que el Tribunal Constitucional (TC) admetés a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat del Govern espanyol contra l'article del reglament que possibilitaria l'aprovació de la Llei del Referèndum per la via exprés. D'aquesta manera, l'article ha quedat suspès de manera cautelar. 

Davant aquest fet, la diputada ha demanat al Govern que obeeixi al TC i ha advertit a Junts pel Sí i la CUP que si tramiten la Llei del Referèndum per lectura única, el PSC "prendrà les accions necessàries", entre les quals es troba la possibilitat de presentar un recurs d'inconstitucionalitat al TC. 

Contràriament a Ciutadans i el PP català, el PSC no va presentar un recurs d'empara davant el TC contra el nou reglament del Parlament ja que consideraven que la tramitació d'una llei per lectura única "és legal sempre que s'utilitzi amb els fins que estableix el propi reglament, per modificacions de lleis puntuals, simples i la naturalesa de la qual així ho permeti".

Tot i això, Romero assegurat que "respecta" la decisió del TC i ha demanat al Govern que si pretén aprovar la Llei del Referèndum, ho faci per la via ordinària, que implicaria una tramitació més llarga, amb debat parlamentari i "totes les garanties" pels grups de la Cambra catalana.