El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que "no tindria inconvenient" a donar suport a una eventual candidatura de José María Espejo-Saavedra (Cs) a la presidència del Parlament, i ha defensat una composició "raonable" i "genuïna" de la Mesa, per a la qual avui es reunirà amb ERC.

En roda de premsa a la seu del PSC després de la reunió de la comissió permanent de l'executiva socialista, Iceta ha reclamat un Parlament que en aquesta legislatura "desenvolupi les seves funcions en el marc constitucional i estatutari vigent".

Per a la composició de la Mesa del Parlament, Iceta ha explicat que ha mantingut reunions amb Ciutadans, Catalunya En Comú i PP, mentre que aquesta tarda es veurà amb ERC. "Hem parlat amb diversos grups i el que esperem és que els grups amb majoria formulin les seves propostes i si és possible no a través dels mitjans, sinó en converses regulars", ha suggerit el dirigent, que ha demanat que la Mesa reculli una representació del Parlament de la forma "més genuïna i exacta possible".

Un president constitucional

"Volem un president que asseguri realment que el Parlament desenvolupi les seves funcions en el marc constitucional i estatutari. Des d'aquest punt de vista, (Espejo-Saavedra) compliria amb aquesta funció. No tindríem inconvenient a donar-li suport". 

No obstant, Iceta ha avisat que "no és bona la sensació que s'ha instal·lat en l'opinió pública que hi ha dos blocs que només parlen entre ells. Convé que els grups parlin entre ells amb independència de la seva posició política".

D'una altra banda, ha avançat que aquest dijous dia 11 el grup socialista es reunirà per decidir quin nom proposa per ocupar un càrrec de la Mesa del Parlament, institució en la qual sí que està ja assegurat que Eva Granados repetirà com a portaveu parlamentària del grup del PSC.