La renúncia d’Albert Ballesta a l’alcaldia de Girona s’engloba en un pacte amb el PSC pel qual els socialistes assumiran diverses responsabilitats que serviran per donar estabilitat a un govern municipal en minoria, ja que CiU va treure en les eleccions de 2015 10 regidors dels 25 possibles.

Els seus quatre regidors s’integraran en noves responsabilitats en el nou equip municipal a l’entorn de la futura alcaldessa, Marta Madrenas. Els detalls del nou govern es donaran a conèixer en roda de premsa aquesta tarda.

El PSC va governar la ciutat de Girona entre el 1979 i el 2011, primer amb Joaquim Nadal (1979-2002) i posteriorment amb Anna Pagans (2002-2011). Precisament va ser l’actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui va arrabassar l’alcaldia als socialistes.

Barcelona a l'horitzó

Amb aquest acord, a més, els socialistes es consoliden al govern municipal d’un altre ajuntament important de Catalunya després d’haver arribat a pactes d’estabilitat a Lleida i Tarragona i amb l’horitzó d’arribar a un acord amb Ada Colau a Barcelona.