El PSC se segueix desmarcant de la proposta de finançament que el Govern va fer la setmana passada. La portaveu dels socialistes, Núria Parlon, ha assenyalat que la iniciativa de "sortir del marc comú de finançament no és prou assenyat". En aquest sentit, la qui també és alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha volgut remarcar que el model de finançament que planteja l'executiu "només té l'aval de 33 diputats". "Sortir del marc comú vol dir prendre tota una sèrie de decisions que no es poden anunciar en campanya sense tenir presents les conseqüències que tot això suposa", ha afegit. Des d'aquesta perspectiva, els socialistes manifesten que és una proposta que "només es pot millorar escoltant la resta de forces polítiques" i retreuen a Esquerra Republicana que l'hagi anunciat "en campanya". "Volem un finançament just per a Catalunya, per poder desplegar les polítiques que són estratègiques", ha apuntat.

Al mateix temps, Parlon ha defensat que el PSC exposarà al seu programa electoral la proposta que tenen per al finançament de la Generalitat i dels ajuntaments: "Passa, sobretot, per seure a les taules on es parla d'això i per fer una proposta que sigui creïble, transparent, eficaç i que millori els recursos que té Catalunya". Amb tot, els socialistes insisteixen que el model de finançament actual dona "marge i recorregut". La compareixença de la portaveu del partit encapçalat per Salvador Illa s'ha produït després de la segona reunió del comitè de campanya. Núria Parlon ha explicat que serà una campanya on les propostes se centrin en l'objectiu d'"unir i servir". "L'estratègia anirà molt orientada al territori i a les propostes que blindin les polítiques d'atenció a les persones, habitatge, energies renovables, educació, sanitat o seguretat". Concretament, la portaveu ha confirmat que tindran tancades les llistes el 2 d'abril.

 

El referèndum és una "pantalla passada"

Al llarg de la seva compareixença, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha estat preguntada per la negociació d'un eventual referèndum sobre la independència i el fet que pugui ser una de les condicions perquè Illa pogués ser investit com a president de la Generalitat, si té opcions per ser-ho. El PSC manté que "es tracta d'una pantalla passada" i ha descartat que pugui formar part de les negociacions: "No està sobre la taula perquè seria tornar enrere i, en aquesta posició, no hi serem". "Estem per girar full d'una etapa que ens va portar els pitjors moments viscuts a Catalunya, que va suposar el desgovern de les coses importants", ha subratllat Parlon. Encara sobre una hipotètica investidura, la portaveu socialista ha explicat que, si tenen una "majoria prou àmplia", demanaran als partits que els deixin governar i que "les forces que es disputin la segona posició siguin respectuoses amb la centralitat" del PSC. Finalment, Núria Parlon ha expressat que volen una campanya "positiva, de joc net i parlant dels reptes del país".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!