El secretari general del PSC, Miquel Iceta, ha acceptat que el resultat ha estat “dolent” i insuficient respecte a les expectatives. El socialista s’ha fet responsable de la baixa participació “per la nostra mancança de mobilització d’electors a les urnes”.

Iceta ha parlat del “notable” resultat del PP, ja que Rajoy ”ha aprofitat bé l’oportunitat que li va donar Pablo Iglesias” i que situa els populars com els responsables de formar govern. Tal com ha dit el PSOE i la seva candidata Meritxell Batet, Iceta ha insistit que els socialistes no donaran ni suport, ni s’abstindran davant d’un govern de Mariano Rajoy.

Sobre la pèrdua de l’escó de Lleida en mans del PP, Iceta ha optat per “millorar la implantació territorial del partit” i evitar més caiguda de vots fora de Barcelona. “És una pèssima notícia”, ha lamentat.

Preguntat per què no començaran a buscar suports, tal com havien promès, en lloc de passar la pilota al PP, Iceta s’ha explicat amb una dita catalana. “Quan tres oques van al camp, la primera va al davant, la segona va al darrere i al final arriba la tercera”.

Així ha defensat que s’han de respectar els temps i s’ha de ser “escrupolós respecte als procediments”. Si el primer partit no aconsegueix la investidura, “ja en parlarem”, ha sentenciat.