El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha demanat avui a "les institucions i partits catalans" que respectin la resolució d'aquest dissabte del Tribunal Constitucional (TC) d'impedir una investidura a distància de Puigdemont, decisió que ha considerat que és "clarificadora". En declaracions als mitjans, Illa ha afirmat que l'Alt Tribunal ha demostrat amb aquesta decisió —que ha subratllat que s'ha pres per unanimitat— que "no està supeditat als criteris del govern espanyol".

Illa també ha indicat que la resolució "avala els criteris" defensats pel PSC: que les institucions catalanes han de respectar la legalitat, que només pot ser president qui pugui "exercir en plenitud de funcions" i que és necessari un Govern "amb capacitat de negociar i solucionar els problemes dels catalans".

Preguntat sobre l'encert o no del Govern espanyol a l'hora de presentar aquest recurs al TC, ha dit que l'Executiu central "va fer allò que enteníem que havia de fer", i que "té el suport dels socialistes catalans" sempre que actuï per "assegurar la legalitat".