Negociació represa. El Govern i el PSC han entomat de nou les reunions per desencallar l'acord que ha de permetre portar els pressupostos al Parlament. Un escenari que va ser, precisament, el que dijous passat va evidenciar que es reduïen les diferències. I és que l'entrebanc de la B-40 va poder-se superar quan els republicans van anunciar, per sorpresa, que cedien i donarien suport a la moció presentada pels socialistes sobre la B-40. El text demanava impulsar l'autovia entre Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès, i urgia l'executiu a tenir-hi un paper actiu. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, admetia que s'estava contradient amb aquesta posició però assegurava que ja no hi havia cap altre "escull" per als comptes. Posteriorment, Salvador Illa rebaixava les presses i anunciava que les negociacions es reprendrien dilluns.

Així ha estat, i a primera hora del matí les dues delegacions s'han trobat al Palau de la Generalitat, en una trobada que s'ha allargat gairebé quatre hores. I així ho ha constatat també la portaveu socialista, Èlia Tortolero, qui en roda de premsa ha admès que s'han reprès les negociacions amb la voluntat de treballar per arribar a un acord, i que estan disposats a reunir-se "les hores que faci falta". Ara bé, Tortolero ha estat taxativa: "Encara no hi ha un acord tancat".

D'aquesta manera, la portaveu ha volgut deixar clar que les posicions entre les dues parts encara difereixen. Mentre que el Govern ha insistit reiteradament que la B-40 era l'únic escull que mancava per arribar a l'entesa final, els socialistes han advertit sempre que hi havia més punts problemàtics. Des d'ERC, Marta Vilalta ha sentenciat que "ja no hi ha esculls" i que "s'està acabant de concretar aquelles qüestions ben mínimes". Ella mateixa ha plantejat que l'acord podria donar-se aquest mateix dilluns. Més prudents han estat les fonts del Govern, que han explicat que "la negociació segueix avançant en el bon camí per tancar els serrells". I amb aquesta paraula s'ha pronunciat també el PSC, advertint que "encara queden coses per resoldre". "Falta resoldre serrells que no són menors", ha assegurat la portaveu socialista.

 

Més enllà d'aquesta valoració Èlia Tortolero ha explicat que volen ser discrets amb la negociació. Ella mateixa no forma part de l'equip negociador, i ha admès que no coneix tots els detalls, com ara quins són els punts que queden per tancar. Això sí, ha explicat que les dues parts s'han donat un descans per poder dinar i descansar i que la trobada es reprendrà aquesta tarda, sense hora encara fixada. A més, a l'equip negociador habitual s'hi ha incorporat també avui Jordi Terrades, que és secretari nacional de Territori, Infraestructures, Energia i Medi Ambient a l'Executiva Nacional del PSC.