El PSC ha revifat a Catalunya. Després de ser la tercera i la quarta força més votada a les dues últimes eleccions, la candidatura liderada per Meritxell Batet ha aconseguit recuperar la segona posició, només per darrere d'ERC, amb un total de 12 diputats, sumant així un cinc diputats més a la seva bancada i guanyant més de 350.000 vots més respecte els comicis de 2016.

Ara bé, el gran motiu de celebració de Batet, visiblement contenta, ha estat la victòria dels socialistes a les eleccions generals a l'Estat espanyol, fet que permetrà que Pedro Sánchez pugui tornar a articular un govern, aquest cop amb quasi 40 diputats més que en l'última legislatura. Precisament, Batet ha destacat que amb aquesta clara victòria, el futur Executiu socialista serà més fort.

Alhora, ha destacat que el projecte socialista s'ha imposat per davant d'aquells partits que han volgut imposar "la crispació i l'insult" a la campanya, els socialistes "hem obtingut un clar recolzament" per, segons la líder socialista, avançar amb "progrés social, regeneració i convivència". Alhora, ha assegurat que els socialistes buscaran solucionar "els problemes reals" de tots els ciutadans espanyols.

els bons resultats dels socialistes a Catalunya es contraposen amb els de les últimes eleccions, on el socialistes van treure els pitjors resultats de la història a Catalunya amb un total de set escons i perdent-ne un en relació a les eleccions de l'any anterior i set respecte el 2011. Aquest diputat perdut en les últimes eleccions va ser el de Lleida, fet que va significar que per primer cop en democràcia, el PSOE, no tenia representació en totes les províncies espanyoles.

Victòria a Barcelona

Després de les dues victòries dels comuns a les últimes generals, el partit dels socialistes han recuperat la seva hegemonia a la demarcació de Barcelona amb 9 escons, just per davant d'ERC que n'ha obtingut un total de 8. A més a més, Batet ha celebrat que la seva formació hagi guanyat en cinc dels 10 districtes de la ciutat de Barcelona, vaticinant així una victòria de Jaume Collboni a les eleccions municipals.

Però, el PSC, només ha guanyat escons a Barcelona, sinó que també ho ha fet a dues de les altres tres circumscripcions catalanes. concretament, els escons els han obtingut a Tarragona, on han recuperat el segon escó que van perdre el 2015 i, a Lleida, l'escó que el PSC va perdre en les últimes eleccions, tornaria a mans dels socialistes. L'única circumscripció on el nombre d'escons la formació no variaria seria a Girona, on mantindrien el seu diputat.