El PSC redobla la pressió sobre Aragonès perquè mogui fitxa contra la sequera. La diputada socialista al Parlament Sílvia Paneque ha reiterat aquest divendres que la sequera és “el principal problema de Catalunya” i adverteix que “no és sobrevingut”. Paneque, portaveu dels socialistes a Girona, ha dit que el Govern de la Generalitat, “s’ha equivocat de prioritats durant 10 anys” i l’acusa de no haver preparat el país “per fer front a aquesta situació”. “Ni ha fet els deures ni ha invertit. Fins i tot ha estat expedientat per Europa”, ha subratllat la diputada a través de Twitter.

 

 

Paneque retreu al Govern d’ERC que ara busqui “culpables fora” i que centrifugui “responsabilitats, assenyalant els ajuntaments i el govern d’Espanya”. La diputada socialista afirma que els ajuntaments “estan fent esforços d’inversió” i, escombrant cap a casa, diu que el govern de Pedro Sánchez “ha fet una gran aposta d’inversions a Catalunya en millora de sistemes de reg”.

Els convenis del govern espanyol per 70 milions d'euros

En aquest sentit, la diputada del PSC explica que al conjunt de Catalunya el govern espanyol ha signat convenis per 70 milions d’euros en la millora dels regadius, dels quals 28 milions al Canal d’Urgell. Precisament, el ple de la Junta de Govern de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell va acordar aquest dijous el tancament del regadiu pel pròxim dimarts 25 d'abril a conseqüència de la falta de pluges i les reserves del sistema Oliana-Rialb estiguin al mínim, que només garanteixen aigua pels abastaments. És la primera vegada a la història que es pren una mesura tan dràstica com la de tallar el reg tot just fa un mes que es va obrir el canal.

Davant de la situació crítica que viu Catalunya pel que fa a la sequera, que ha captat fins i tot l’atenció de mitjans internacionals com el The New York Times, Paneque reitera que “cal que el Govern de la Generalitat abandoni el victimisme permanent i recuperi el principi d’autoexigència”. “Si ho fa, ens tindrà al seu costat per lluitar contra la sequera. Cal que treballem plegats”, conclou.

A banda del PSC, el Govern d’Aragonès també rep peticions per part d’altres formacions polítiques, que posen sobre la taula més propostes contra la sequera. Aquest dijous Junts per Catalunya va registrar una proposició de llei de mesures extraordinàries i urgents per fer front a la sequera. El dimecres, el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, va retreure al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que el Govern no hagi impulsat els canvis als quals s'havia compromès per incorporar al decret llei de mesures per combatre la sequera.