El PSC ha presentat ja el seu recurs d'empara al Tribunal Constitucional en contra de la decisió de la Mesa del Parlament de crear les ponències conjuntes que serviran per redactar les tres lleis de la desconnexió. Una decisió que el màxim òrgan parlamentari va tirar endavant, malgrat l'informe dels lletrats que qüestionava la fórmula triada i les peticions de reconsideració que van presentar C's, PP i el mateix PSC. Els socialistes demanen directament que s'anul·li aquesta decisió.

Els socialistes argumenten en el text, registrat ahir a l'alt tribunal, que amb la creació d'aquestes ponències conjuntes s'estaria violant els seus drets com a parlamentaris. El diputat socialista, Ferran Pedret, denuncia que amb aquesta ponència "se'ns força a tenir una iniciativa legislativa" que nosaltres "no volem tenir". Insisteix que la tramitació d'aquestes ponències no s'ha fet "seguint el reglament, ni tampoc amb els precedents de la cambra". Pedret reitera que s'ha fet cas "omís" de l'informe jurídic que "era prou clar". 

"JxSí i la CUP no volen donar a conèixer uns textos que probablement ja estan configurats", ha etzibat Pedret. Per ara, el PSC és l'únic grup parlamentari que ha presentat el recurs d'empara al TC, malgrat que C's i PP també van anunciar que el presentarien.