El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha instat avui el president de la Generalitat, Quim Torra, que "aclareixi si està amb els Mossos d'Esquadra o amb els CDR" i a si "està amb l'ordre o està per atiar el conflicte a Catalunya".

Illa ha lamentat les paraules de Torra que, en participar avui en un acte de commemoració de l'1 d'octubre a Sant Julià de Ramis (Gironès), s'ha dirigit als membres dels CDR presents per dir-los que "fan bé collant" i els ha instat que ho segueixin fent.

"Senyor Torra, aclareixi si està amb els Mossos o amb els CDR", ha afirmat el secretari d'organització dels socialistes catalans, que ha afegit: "No és possible instar a seguir collant i al mateix temps ser el màxim càrrec dels Mossos. O està amb els Mossos o amb els CDR. O està amb l'ordre o està per atiar el conflicte a Catalunya".

Suport als Mossos

Illa ha mostrat el "ple suport" dels socialistes als Mossos d'Esquadra en les seves actuacions en les manifestacions d'aquest cap de setmana a Barcelona i ha asseverat que el PSC defensa el dret de manifestació de qualsevol col·lectiu "sense alterar la convivència" i fent-ho compatible amb la "no conculcació de la resta de ciutadans que avui realitzen les seves activitats ordinàries".

En el primer aniversari de l'1-O, el secretari d'organització ha reiterat les declaracions que el líder socialista, Miquel Iceta, va realitzar fa just un any. En aquesta declaració, Iceta va fer una "crida a la calma i la serenitat", va alertar de l'"inacceptable acció policial desproporcionada" i del perill que "les actuacions policials amb ús de la força puguin malmetre la convivència". Illa ha afirmat que el missatge d'Iceta segueix vigent un any després, ja que "va ser un greu error convocar un referèndum sense cap garantia i va ser un greu error l'actuació amb la qual va respondre el govern espanyol", cosa que ha considerat que va ser un "fracàs de la política".

Retrets al PP

Finalment, encara que ha insistit que Torra ha de governar amb respecte a la legalitat vigent, Illa ha retret les paraules del secretari general del PP, Teodoro García Egea, qui ha considerat avui que el president i els seus "sequaços" estan ja vulnerant la llei i, si segueixen així, ha dit el dirigent popular, s'estaran "guanyant a pols" ser detinguts i acabar a la presó. "El PP gaudeix augmentant el conflicte i fent-lo gran", ha retret Illa.