Un “sí sense matisos” als pressupostos de l’Estat. Això és el que ha tornat a demanar aquest dilluns el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, als partits independentistes amb representació al Congrés. Ho ha justificat en la situació de protesta del sector públic, com la vaga de metges d’aquesta setmana. Els comptes de Pedro Sánchez, ha assegurat, permetrien revertir retallades a Catalunya.

“Hi ha un projecte de pressupostos de l’Estat que incrementaria en 2.200 milions d’euros els ingressos de Catalunya”, ha defensat el dirigent socialista, que ha afegit que aquests recursos podrien anar destinats a revertir les retallades dels últims vuit anys en el sectors públic.

En aquest sentit, Salvador Illa ha fet seves les reivindicacions dels metges d’atenció primària, sobre la manca d’inversió i professionals, les llistes d’espera “interminables” o la pèrdua del poder del poder adquisitiu. “Passen els mesos i la situació dels metges no canvia. El Govern no es preocupa d’aquests temes”, ha lamentat.

Casado, "portaveu de Vox"

Per altra banda, el secretari d’organització ha expressat la seva “preocupació” per les declaracions xenòfobes del president del PP, Pablo Casado, que segons Illa “en certa manera s’està erigint en el portaveu de Vox”. Ha reivindicat que “Espanya és un país d’acollida” i que, en tot cas, la immigració és un desafiament “d’abast europeu”.

El PSC també ha volgut denunciar “de manera clara i rotunda” les "accions intimidatòries" que ha rebut la seu d’Òmnium Cultural, així com les seus del PSC a Tarragona i Ripollet.