El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que, si bé “el vot final encara no està decidit”, els pressupostos de la capital catalana pel 2016 que de forma “bilateral” han estat negociant en els darrers mesos amb el govern de Barcelona En Comú “estan ben enfocats”. Fins ara funcionen els comptes de 2015, que van ser prorrogats el 30 de desembre passat, i la intenció és poder portar-los a votació al plenari que hi haurà a finals del mes d'abril.

Malgrat les converses que encapçalen directament l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i Collboni, i voluntat final de les quals és fer un acord de govern entre ambdues forces, el socialista no ha descartat que s’estigui negociant aspectes a banda també amb els grups d’ERC i CUP.

Els objectius que es plantegen des de les files del PSC és aconseguir una entesa que garanteixi la despesa social, que també s’ha de traduir en la generació de llocs de treball, com per exemple eximir del pagament d’impostos els autònoms de la ciutat durant el primer any si provenen de l’atur.

Anglès i reformes

Combatre la desigualtat també és per a Collboni que totes les persones de la ciutat dominin la llengua anglesa. “Actualment hi ha un mur entre aquells qui la dominen i aquells que no”, ha lamentat, i ha assenyalat que “en un món globalitzat esdevé una habilitat bàsica”. Per això ha anunciat que si s’aproven els comptes municipals hi haurà una sisena hora d’anglès a les escoles, amb una fase pilot prèvia, a la qual s’hi destinaria mig milió d’euros.

L’objectiu del socialista no és fer “ni titulars fàcils ni cants de sirena”, però ha reivindicat que es tornaran a portar les inversions als barris, “que van ser els grans oblidats de l’etapa anterior”. Concretament, fins a 43 milions d’euros per cobrir parcialment la Ronda de Dalt, i reformes a Pere Quart i Ronda Meridiana. “Tenen relació directa amb la millora de la qualitat de vida”, ha subratllat.

El punt de mira també es posa en la infància, amb un paquet de mesures de 15 milions d’euros per a beques menjador o programes de garantia de serveis als més petits. De fet, d’una partida de 9,5 milions d’euros per millorar equipaments, bona part s’adreçaran a reformar escoles bressol com la del canòdrom.