L’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez (PSC), serà la nova presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat en una legislatura en què els socialistes governaran amb En Comú Guanyem i Junts per Catalunya. Segons l’acord que les tres formacions han signat aquesta setmana, la primera vicepresidència correspondrà als socialistes, mentre els comuns i postconvergents ocuparan la segona i tercera vicepresidència.

El pacte garanteix una majoria àmplia al govern comarcal, amb 25 dels 39 consellers. Els tres partits situen com a “prioritats” els serveis a les persones, l’habitatge, la cultura i el patrimoni, la dinamització econòmica, l’activitat agrícola, el turisme, el medi ambient, la salut, la mobilitat i l’educació.

A les eleccions municipals, el PSC va arrasar al conjunt del Baix Llobregat, obtenint 200 regidors als consistoris i 16 representants al Consell Comarcal, 3 més que l’última legislatura. Els comuns, per la seva banda, es van quedar amb 5 consellers -2 menys que el 2015-, mentre que JxCat va situar-se com a cinquena força comarcal amb 4 consellers.

Ara fa quatre anys, el PSC també va liderar el govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat amb un acord amb ERC, Entesa (ICV-EUiA-EPM) i CiU. El novembre del 2017, però, els republicans abandonaven el govern. Aquesta última legislatura ha presidit l’ens l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà.