El PSC arribarà fins on calgui per aturar el desenvolupament de les ponències de desconnexió, el procediment legal parlamentari que ha de servir a Junts Pel Sí i la CUP per elaborar les lleis que han de determinar com es desconnecta de la legalitat espanyola. El diputat socialista Ferran Pedret ha assegurat avui que si la Mesa no reconsidera la seva posició, les recorreran al Tribunal Constitucional.

“Lesiona els nostres drets com a grup parlamentari”, ha defensat Pedret als passadissos del Parlament, afegint que és particularment greu que per primera cop a la història del Parlament la Mesa hagi decidit no fer cas a l’informe dels serveis jurídics de la cambra”, un text que advertia sobre el risc de “ser arbitrari”.

La queixa és generalitzada a l’oposició, pel fet que és una modalitat pensada per redactar consensuadament lleis entre tots els grups, i només els independentistes han dit que hi aniran. “Només s’explica per l’entossudiment d’uns que sospitem que ja tenen el text redactat”, ha afirmat Pedret.