La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, assegurava aquesta passada nit que els independentistes no tindrien mai un referèndum amb el PSOE al capdavant del govern espanyol. La socialista feia aquestes afirmacions al programa Catalunya Nit de Catalunya Ràdio la nit de la Diada catalana. 

Segons la portaveu socialista, "no ha de ser la ciutadania qui dirimeixi una qüestió tant important com l'autodeterminació". 

Per la seva banda, el president a l'exili Carles Puigdemont no va tardar en respondre Granados via Twitter i ho va fer visiblement enfadat: "No tenen vergonya?", es preguntava el president. 

Puigdemont té clar que l'autodeterminació depèn dels ciutadans i li pregunta a la dirigent socialista qui, segons ella, ha de decidir sobre l'autodeterminació. "Les coses importants, en democràcia, les haurien de decidir els ciutadans", recordava el president. Granados ha replicat el president Puigdemont assegurant que "la solució ha de venir dels polítics i no via referèndum" que, al seu parer, "consolida divisió i no soluciona res".