El diputat del PSC i secretari segon de la Mesa del Parlament, David Pérez, s'ha mostrat aquest divendres "perplex" perquè no s'hagi inclòs en l'ordre del dia de la pròxima reunió de la Mesa, el dia 16 d'agost, la llei del Referèndum.

En declaracions a Europa Press, Pérez ha explicat que els sorprèn que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no hagi inclòs la llei del Referèndum com a tema de debat, tot i que aquesta va ser registrada per Junts pel Sí i la CUP a finals de juliol. 

Els socialistes han rebutjat aquesta llei d'ençà que es va conèixer però consideren que si s'ha registrat, s'hauria de decidir si s'admet a tràmit o no a la reunió de la Mesa del dia 16 ja que, segons que asseguren, és el procediment habitual. "En preguntarem a la presidenta els motius", ha assegurat el diputat, que ha recordat que normalment s'admeten a tràmit les normes en la primera reunió de la Mesa després d'haver-se registrat. 

Forcadell ha convocat la reunió de la Mesa per al dimecres 16 d'agost, la primera després de dues setmanes sense activitat parlamentària. Tot i això, no ha inclòs a l'ordre del dia l'admissió a tràmit de la llei del Referèndum, una decisió que es produeix després que la setmana passada el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, advertís que portaria la llei davant el Tribunal Constitucional si finalment la Mesa l'admetia a tràmit.