El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, tornarà aquest dijous a Catalunya. El PSC ha organitzat un acte conjunt de petit format amb la seva candidata, Meritxell Batet, que ha de servir, en paraules de la secretària d'organització socialista, Assumpta Escarp, per "donar-li suport". "Ens posem en marxa", ha reblat Escarp, que ha aprofitat per lliurar un document on es recullen les propostes presentades pels diputats socialistes en aquesta "difícil" legislatura. 

A la seu nacional del carrer Nicaragua ja tenen director de campanya: Gabriel Colomé. Expresident del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Colomé substituirà el paper que el 20-D havia assumit l'afí a Carme Chacón i número dos al Congrés, Germán Rodríguez. "És l'analista electoral una mica de capçalera de tots, per fer la millor campanya per un govern del canvi", ha assegurat la dirigent socialista. 

Al llarg d'aquesta setmana, les diferents agrupacions i federacions del PSC s'aniran reunint per decidir els noms que demanen per la llista, sota un criteri de "recomanació de manteniment". El dia 13 la comissió de llistes deliberarà i l'endemà el consell nacional del PSC ratificarà tant la candidata com qui la segueix. 

Programa i baixes

"El programa electoral serà molt com el del 20-D, amb incorporacions de coses que creiem que valen la pena", ha explicat Escarp. No es preveu, doncs, que hi hagi canvis substancials en les propostes, en unes eleccions que la direcció ha insistit a considerar com una mera repetició. 

A banda de Maurici Lucena, número 6 al Congrés per Barcelona el desembre, que ja ha expressat públicament que no vol repetir, no s'esperen més sorpreses. "És possible que hi hagi una altra baixa", ha admès Escarp, si bé ha negat que pugui ser d'entre el top 5, entre el qual s'hi troben Germán Rodríguez i José Zaragoza, de l'òrbita de Chacón, a qui el retirat de la cursa de les primàries, Carles Martí, demanava excloure.

De totes maneres, prudència. La secretària d'Organització ha instat a esperar a la deliberació de la comissió de llistes el dia 13. Caldrà veure si Batet, que té la responsabilitat d'avalar els integrants de la candidatura, dóna o no el seu suport a Zaragoza i Rodríguez, i si el dóna a Martí, després d'arribar a un acord amb aquest últim per evitar les primàries.