El PSC considera que el Parlament ha d'obeir el Tribunal Suprem i complir amb l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l'acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra, el que no vol dir que hagi de deixar de ser president.

Fonts socialistes han explicat a Efe que aquest serà el posicionament que defensaran a la Mesa del Parlament convocada pel proper dilluns a les 12:30 hores, a la que també demanaran l'opinió dels lletrats de la cambra catalana sobre la situació de Torra.

Al seu entendre, el context ha canviat després que el Suprem rebutgés suspendre de manera cautelar l'ordre de la JEC de retirar l'acta de diputat a Torra per la condemna -encara no ferma- de desobediència que pesa sobre ell per no haver retirat a temps símbols partidistes en període electoral.

Després de conèixer el contingut d'aquesta resolució, el PSC ha consultat amb diversos juristes i, finalment, ha conclòs que el que procedeix és deixar Torra sense escó, però no sense el càrrec de president, tal com demanen Ciutadans i PP.

Així mateix, els socialistes insisteixen que el president del Parlament, Roger Torrent, hauria de demanar un informe als serveis jurídics del Parlament, cosa que el republicà no té previst fer si no l'hi ho demana la majoria de la Mesa del Parlament, que està en mans dels partits independentistes.