La diputada del PSC-Units Beatriz Silva registrarà una proposta de resolució dimarts per instar el Parlament a "garantir l'ús d'un llenguatge no sexista en la tasca institucional" i a assegurar que els membre del Govern "no incorrin en conductes i expressions que puguin ser considerades sexistes". I demanen així que el Parlament "prengui mesures" arran de la polèmica conversa telefònica de l'exsecretari d'Hisenda i diputat d'ERC, Lluís Salvadó, –"agafes les que tenen les mamelles més grosses", va dir sobre la recerca d'una dona per ser consellera d'Ensenyament.

Silva ha acusat Salvadó d'una "conducta greu sexista i masclista" i creu que contravé el codi de conducta dels diputats", explica en un comunicat. En un fil de piulades a les xarxes socials, Silva ha apuntat que "cal garantir que s'adopten les mesures sancionadores corresponents" i veu "inexplicable" que tres setmanes després ERC "segueixi sense prendre una decisió sobre la seva dimissió".

Els socialistes consideren que, encara que el context de la conversa sigui privat –es va filtrar a Antena 3-, "tenia contingut polític en tractar-se del procés de selecció d'una consellera de la Generalitat, i els poders públics han de fer un ús no sexista del llenguatge, tot el contrari del que va fer Salvadó". 

En aquest context Silva ha insistit que els diputats han de "mantenir en tot moment una conducta respectuosa i una actitud escrupolosa i exemplar d'acord amb el principi d'igualtat sense discriminació per raó de gènere, orientació sexual, creences, ideologia, origen o condició social, ètnia, o llengua".