Els socialistes intentaran aturar el debat d’investidura si el candidat Carles Puigdemont no és present a l’hemicicle. Així ho ha anunciat aquest dijous la portaveu del PSC, Eva Granados, després de la reunió de la Mesa del Parlament amb representants dels grups per abordar la sessió d’investidura. No actuaran fins que constatin, el mateix dia de la sessió plenària, si Puigdemont hi ha pogut assistir o no.

Sobre l'anunci de la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría, Eva Granados ha expressat el seu acord amb "qualsevol iniciativa que tingui per objectiu començar la legislatura amb normalitat". Volen saber l'opinió del Consell d'Estat i del Tribunal Constitucional. "No volem que hi hagi un debat sense el candidat", ha dit.

Aquesta setmana els socialistes havien advertit que anirien al Tribunal Constitucional si Puigdemont era candidat i al mateix temps demanava la delegació de vot, perquè significava que no estaria al ple. Com ha retirat el vot delegat, han decidit esperar si acaba assistint al debat.

La portaveu socialista ha lamentat que han sortit de la reunió d'aquest dijous sense saber ni la data, ni l'hora, ni com es desenvoluparà el debat. "El president del Parlament ens diu que es desenvoluparà amb plena normalitat, i és evident que no serà una sessió d'investidura normal, perquè s'ha proposat un candidat que no es troba al país i no tindrà facilitats per assistir al saló de sessions", ha lamentat.

Granados ha insistit que des del PSC volen un candidat "que pugui exercir amb plenitud les seves competències", i consideren que Puigdemont no ho és.