Benedicció de Nicaragua al pacte de govern entre PSOE i Ciutadans, malgrat que "la preferència d'una part important de la militància és Podemos i l'esquerra". La portaveu del PSC, Esther Niubó, ha defensat que "es tracta de sumar i poder fer un govern progressista estable que acabi amb les retallades del PP", admetent, però, que els pot desgastar.

"Ells coneixen perfectament el que és Ciutadans", ha afirmat Niubó, que ha remarcat que "em diuen que en les negociacions hi ha hagut un acord força positiu sobre la base de continguts del programa electoral". "L'essencial és posar-se d'acord en allò comú, en allò social" per "oferir estabilitat al nou govern", ha assegurat.

Així, els de Miquel Iceta deixen de ser l'esperança que aquest matí posava sobre la taula ICV per aturar l'acord. Encara que l'aval incomoda bona part del partit, segons ha pogut saber El Nacional hi ha una voluntat de "no posar pressió" i mantenir-se al marge de qualsevol valoració que pugui sembrar la divisió. "El contacte és continu i fluïd" amb Pedro Sánchez, diuen.

Càrrega contra Colau

A diferència de l'actitud mostrada per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els socialistes catalans s'han mostrat comprensius amb els vaguistes de TMB. "És un gest que arriba tard", ha dit Niubó de la proposta de pujada d'un 1% del sou oferta divendres a la nit. "Fa més de sis mesos que els treballadors demanen un nou conveni", ha assenyalat.

Sobre l'afectació que aquestes aturades puguin tenir en l'èxit del Mobile World Congress, la direcció del qual ja s'ha mostrat irritada, la portaveu del PSC ha admès que "perjudica els interessos" del congrés. "Esperem que no sigui un obstacle per mantenir-lo aquí, perquè genera molts beneficis per a la ciutat", ha reblat.