La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, no ha descartat presentar una moció de censura contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, si els pressupostos s'acaben prorrogant. Tanmateix, ha descartat que aquest escenari ara mateix estigui sobre la taula. "Si anem a una pròrroga, que és un mal escenari per a Catalunya, no es pot descartar res i, per tant, en parlaríem", ha afirmat en una entrevista a La 2. La portaveu ha subratllat totes les vegades que el seu partit s'ha ofert per negociar els comptes i ha lamentat que fins al moment no hi ha hagut cap conversa amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). 

"En aquest moment, ell (Pere Aragonès) només té el suport de 33 diputats", ha recordat Romero i ha afegit: "Ens haurà d'explicar com pensa tirar endavant tot allò que té previst fer el nou Govern, de quina manera i amb qui".  A més, ha remarcat que la seva formació i ERC no han mantingut cap conversa ni sobre pressupostos ni sobre cap altra qüestió. "Ell sap que pot tenir suport a la cambra. Si no els obté i anem a una pròrroga pressupostària, serà responsabilitat seva". 

Salvador Illa carrega contra Aragonès pels pressupostos

En la mateixa línia que Romero, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha retret en el ple del Parlament "la temeritat" d'Aragonès en rebutjar el suport dels socialistes per poder aprovar els pressupostos. En la seva intervenció al ple del Parlament, Illa ha afirmat que no entén per què Aragonès insisteix a cercar el suport de Junts després de la seva partida de l'executiu. "Sembla una mica difícil veient el que he vist, i callo moltes coses", ha assegurat. Per contra, Illa ha sentenciat: "Jo li dic que, si vol, dimarts vinent pot portar els comptes i, si vol, l'1 de gener hi ha pressupostos a Catalunya. Prou d'excuses". 

 

El líder de l'oposició ha demanat al Govern que posi "ordre en la política catalana i ordre a la societat, i acabar amb les dinàmiques de confrontació". Illa ha descrit el nou executiu com el més feble de la democràcia, recalcant que només compta amb el suport dels 33 diputats d'ERC. "El problema del seu Govern és un problema de viabilitat parlamentària, i la incertesa no és més aconsellable", ha conclòs.

Per altra banda, en el seu torn d'intervenció, la presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha recordat tant a Illa com a Aragonès que la suma dels seus diputats dona un total de 66, per tant, no compten amb majoria per passar els pressupostos si no s'obren a negociar amb més formacions. "No parlin en nom dels grups parlamentaris", ha retret.