La candidata del PSC a les eleccions generals del 26-J, Meritxell Batet, ha anunciat aquest migdia que el seu partit votarà en contra de la qüestió de confiança del president de la Generalitat. Carles Puigdemont va anunciar que se sotmetria a aquest tràmit, després que la CUP tombés els pressupostos, perquè sigui el Parlament el que decideixi al setembre si pot continuar o si és necessari convocar eleccions. 

Batet ha argumentat aquesta decisió assegurant que ni Convergència, ni ERC, ni el Govern català mereixen “la confiança” del PSC, perquè per culpa seva Catalunya “pateix un doble bloqueig i paràlisi”. Durant el seu discurs a la Festa de la Rosa de Barberà del Vallès, davant d'unes 700 persones, ha explicat que aquest "doble bloqueig" és responsabilitat del PP i Podemos per una banda, i de CDC i ERC per l’altra. 

“Tornem a estar en campanya però també tenim un Govern de la Generalitat aturat i bloquejat. Tenim una legislatura fallida a Catalunya, i ens han portat fins aquí CDC i ERC”, ha sentenciat, mentre aprofitava per presentar el PSC com “l’únic partit que representa el catalanisme capaç de reconèixer la singularitat garantint la igualtat de tots els espanyols”.