Després de l'anunci de Guanyem Badalona, pel qual ha donat suport a la moció de censura a Xavier Garcia Albiol, però ha rebutjat entrar al nou govern municipal, el PSC continua negociant amb ERC, Junts i Comuns per propiciar el relleu a l'alcaldia després de la polèmica sorgida pels papers de Pandora. 

Mentre Guanyem no ha posat cap condició al seu vot favorable a la investidura del socialista de Rubén Guijarro, la resta dels grups encara no s'han pronunciat obertament sobre quin serà el seu paper i han de decidir a les propers hores si es volen sumar al nou govern o si seguiran els passos de Guanyem i el sustentaran des de l'oposició. Sigui com sigui, "el temps del PP ha acabat", han assegurat fonts del PSC. 

Paper dels partits 

En aquest sentit, el PSC ha volgut posar en relleu la unitat de tots els partits de l'actual oposició per "netejar Badalona de la corrupció que ha instal·lat el PP a l'Ajuntament" recordant el polèmic lema electoral d'Albiol contra la immigració. Amb tot, els socialistes eviten, però, valorar el posicionament de Guanyem després de la primera jornada de contactes formals.

Per la seva part, els comuns, que ja van governar amb el PSC abans del retorn d'Albiol, han agraït la "generositat" de Guanyem per possibilitar la moció de censura. La seva líder, Aïda Llauradó, afirma que les converses per negociar un govern d'unitat continuen ara sense la formació municipalista, però no aclareix en quin lloc serà Badalona en Comú.

"Bona notícia"


Des d'ERC també han celebrat que Guanyem permeti assegurar la fi del PP a Badalona:  "Albiol té els dies comptat", ha etzibat el portaveu republicà, Àlex Montornès. "És una molt bona notícia", assegura, alhora que no veu problema en què la "majoria" de les forces d'esquerres es pugui acabar visibilitzant amb "acords d'estabilitat".

Junts celebrarà aquest mateix dimecres l'assemblea que servirà per decidir quin paper pot tenir el regidor David Torrents en el pròxim govern. Ell mateix ha destacat que més enllà de quants partits acabin formant el govern, és important que hi ha l'acord de setze regidors per "arribar a acords profunds" de mandat.

La decisió de Guanyem

Guanyem ha decidit donar els seus vots a favor al PSC, però no entrar al govern municipal en entendre que “no hi ha prou confiança” amb els socialistes després que aquest dimarts se celebrés la primera reunió formal a cinc bandes, juntament amb ERC, Badalona en Comú i Junts. Segons Guanyem, en els contactes previs s’hauria preacordat amb el PSC una estructura de govern que els socialistes no haurien ratificat en aquesta primera trobada amb la resta de grups.

A la imatge principal, negociacions dels partits per la moció de censura a Albiol / ACN