El PSC demana al nou moviment polític de Carles Puigdemont que reconegui els errors del passat i renunciïn a la via unilateral. Així ho ha assegurat el secretari d’organització socialista, Salvador Illa, hores abans de la presentació a l’Ateneu Barcelonès. En aquest sentit, els ha instat a “reconèixer que les coses no s’han fet bé” i acceptar el “marc de convivència” vigent, rebutjant “tot procediment unilateral”.

“Mentre no hi hagi un reconeixement explícit que les coses no s’han fet bé, no es va pel bon camí”, ha advertit Salvador Illa, que ha afegit en la mateixa línia: “Mentre es continuï en la via unilateral, no podem col·laborar amb aquestes forces més enllà d’afers socials molt concrets”. Ha reclamat un exercici d’autocrítica fent referència a les paraules de l’exconsellera Clara Ponsatí, que va dir que “anaven de farol”.

“Si no haguessin comès els errors que han comès, Catalunya segurament no estaria tan dividida, no haurien marxat tantes empreses, ni hi hauria gent en presó preventiva”, ha afirmat.

Per altra banda, el dirigent socialista també s’ha referit als diputats processats per rebel·lió i suspesos de funcions. “Les resolucions judicials no s’han de votar al Parlament i s’han de complir”, ha avisat sobre això. “El que cal fer és implementar aquesta mesura de la millor manera possible”, ha assenyalat. Ha explicat que la Mesa del Parlament ha de procedir d’acord amb el que diguin els lletrats de la cambra en el seu informe.

Finalment, Illa ha fet referència a la resolució aprovada pels mateixos socialistes aquest cap de setmana, en què es comprometen a treballar per teixir aliances amb sectors “catalanistes i progressistes”. No obstant això, ha precisat que han de ser formacions “contràries a la independència”.