La crisi interna que pateix des de fa setmanes el PSOE continua incrementant les discrepàncies dins el PSC. La plataforma Federació Socialista Catalana -integrada per militants i exmilitants del PSC- ha decidit anar un pas més enllà i ha elaborat un manifest perquè el PSOE els reconegui i trenqui amb els socialistes catalans.

El principal motiu de desacord és que, mentre el PSOE té (quasi) decidit que s'abstindrà en la investidura de Mariano Rajoy, els socialistes catalans no volen ni pensar en aquesta possibilitat. Mantenen el seu 'no' a un govern presidit per l'actual president espanyol en funcions.

L'objectiu del manifest, que es llegirà aquest dilluns 10 d'octubre a la tarda al centre cívic Parc Sandaru de Barcelona, és diferenciar-se completament dels socialistes espanyols i, per tant, que cada partit es presenti per la seva banda quan hi hagi eleccions catalanes.

De fet, la plataforma pro Federació Socialista Catalana s'ha creat un compte de Twitter per anunciar aquest esdeveniment.