De les negociacions entre Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP, al PSC no li queda clar què es vol restituir. Així ho ha assegurat aquest dimarts la portaveu socialista al Parlament, Eva Granados, que ha indicat que els agradaria saber “si en aquesta lògica del legitimisme, el que es vol restituir és la Generalitat de l’Estatut o la República Catalana” del 27 d’octubre. “No sabem si la divergència és només en el candidat”, s’ha aventurat a dir.

Per altra banda, com va fer el primer secretari Miquel Iceta aquest dilluns en una carta a Roger Torrent, Eva Granados ha insistit que el president del Parlament ha de desbloquejar la paràlisi institucional iniciant una nova ronda de consultes amb els representants dels diferents grups parlamentaris per trobar un candidat alternatiu. “A l’afirmació de Torrent que vol una investidura efectiva, és evident que amb aquest candidat no la podrem tenir”, ha constatat.

La portaveu socialista també s’ha referit a la decisió de Torrent d’anar al Tribunal d’Estrasburg. Li ha recordat que és un tribunal de darrera instància, quan s’esgoten les vies internes. I li ha etzibat: “Que se’n recordi també dels drets de la resta de diputats, no només de Puigdemont”.