Rosa Maria Ibarra, la candidata del PSC per Tarragona, ha afirmat entre rialles que "Déu ha castigat l'exUnió que ara hauran de fer president de la Generalitat un gai", referint-se a Miquel Iceta, després de ser preguntada sobre la presència a les llistes socialistes d'antics dirigents d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). 

En una entrevista al Diari de Tarragona, la cap de llista per aquesta demarcació, ha fet unes declaracions poc afortunades quan s'ha hagut de referir als integrants del que va ser el partit polític d'Unió, posant entre l'espasa i la paret a Iceta, a qui responsabilitza de la frase. Textualment diu: "Miquel Iceta és homosexual, i si fòs pels democristians no es podria casar. En Miquel sempre diu que Déu els ha castigat, i que ara hauran de fer President de la Generalitat a un gai (riu)", referint-se al grup polític Unió Democràtica de Catalunya. 

Ibarra també carrega contra ERC, de qui diu que "ningú s'esquinça les vestidures perquè portin a la seva llista altres ex Unió com són Demòcrates", després d'algunes crítiques al PSC per incorporar polítics d'Unió. En aquesta línia ha dubtat del president Carles Puigdemont perquè "no ha pogut amb la pressió d'ERC i la CUP", i ha recordat "el tuit de Rufián sobre les 155 monedes. Ha estat un insensat" finalitza.