La ruta de campanya de Meritxell Batet ha deixat enrere avui la capital catalana per traslladar-se a Girona, municipi on recentment el PSC ha entrat al consistori donant la mà a CDC. Mentrestant, Barcelona rebia la visita del líder podemita, Pablo Iglesias, que ha emplenat el passeig Lluís Companys.

Ja sigui per evitar comparacions o per agafar una mica d’aire fora de la gran ciutat, els socialistes han preferit fer campanya al barri Germans Sàbat, una zona perifèrica d’habitatge social nascuda els anys 50 en ple boom de la immigració del sud d’Espanya.

Davant de prop d’un centenar d’assistents, els socialistes han apel·lat a la part més emocional de l’electorat, recordant el dur passat dels habitants del barri i les dificultats de la transició. L’acte ha comptat amb la presència de Marc Lamuà, candidat socialista per Girona, i Sílvia Paneque, tinent d’alcalde a l’Ajuntament.

En un discurs que alternava català i castellà, s’ha lloat la tasca de Felipe González als inicis de la democràcia, possiblement un dels referents més propers al perfil de públic de l’acte, majoritàriament jubilat. “Vam fer un gran salt amb Felipe i volem tornar a fer un altre gran salt ara” ha assegurat la candidata Meritxell Batet. Miquel Iceta, primer secretari del PSC, ha animat a lluitar perquè “els fills i els néts” puguin “viure millor” que les anteriors generacions.

1 de cada 3 votants, indecís

Després dels resultats d’ahir de l’enquesta del CIS, segons la qual una de cada tres persones encara no ha decidit el seu vot, el PSC s’ha erigit com a centralitzador d’aquests votants. “No podem permetre que cap pensionista, cap dona, cap aturat i cap treballador dubti” ha reclamat Batet.

La macedònia de JxSí

El fet que CDC i PSC siguin companys de govern a Girona, no ha tirat enrere a Iceta de carregar contra el govern per la incapacitat d’aprovar els pressupostos. “Si vols estabilitat i bon govern busca els socialistes, no et perdis per altres bandes” ha aconsellat al president Puigdemont des de la seva ciutat. Iceta ha descrit Junts pel Sí com una “macedònia” i ha assegurat que el seu problema és que hi ha “massa barreja”.