El PSC ha denunciat aquest divendres davant la Fiscalia Luis Fernández, conegut a les xarxes socials com Alvise Pérez, per haver difós en un tuit una falsa PCR positiva de Covid en la qual s'incloïa les dades del candidat socialista al 14-F, Salvador Illa.

La querella presentada avui davant el ministeri fiscal, a la qual ha tingut accés Efe, fa referència a un tuit publicat per Pérez durant el debat de La Sexta d'ahir a la nit, en el qual s'adjuntava la imatge del resultat d'un test PCR positiu amb el nom, cognoms i data de naixement d'Illa, datat el passat 6 de febrer. "En el citat comentari es falta de forma manifesta a l'honor de l'interpel·lat, amb total menyspreu a la veritat", sostenen els socialistes en la seva denúncia.

Luis Fernández va ser assessor del líder de Ciudadanos al País Valencià, Toni Cantó, fins el desembre del 2019 quan va plegar per discrepàncies amb el partit. A les xarxes socials, Fernández sovint ha criticat el seu expartit per no defensar-lo "davant dels atacs dels mitjans d'esquerres".

Segons el document, Salvador Illa es va fer la prova el passat dia 6 de febrer a l'Hospital Quirónsalud Barcelona, però aquell dia el candidat del PSC va participar en actes de campanya en altres zones de Catalunya com Salou al migdia o Lleida a la tarda.

En aquest sentit, l'hospital ha confirmat que el document "està trucat", que el número de laboratori que apareix no correspon al grup hospitalari, fet que ha portat que diverses persones que el van difondre hagin esborrat els seus tuits.

Illa, cada cop més acorralat

Tot i aquesta fake news, Illa cada cop s'està veient més acorralat per aquest tema. Ahir mateix, al debat de la Sexta, gairebé tots els candidats li van recriminar que no es volgués fer un test abans del debat de TV3 i la presidenciable de JxCat, Laura Borràs, fins i tot li va arribar a demanar que es posés la mascareta​.

Per la seva banda, Illa es va defensar assegurant que va complir amb els protocols del Ministeri de Sanitat i va afirmar que no "sobreactuaria". "Contra Illa val tot, fins i tot la calúmnia", va lamentar, criticant també el pacte anti-PSC que han firmat els partits independentistes. "Aquesta és la nova foto de Colom de l'independentisme", va etzibar.