El debat que la Sexta ha celebrat aquest dijous de cara a les eleccions del 14-F ha estat marcat per dos grans moments: el primer, quan la candidata de JxCat, Laura Borràs, ha descol·locat el del PSC, Salvador Illa, retraient-li que no es fes el test abans del debat de TV3 i, en conseqüència, li ha exigit que es posi la mascareta. "No complir amb els protocols és una irresponsabilitat. Posi's la mascareta!", ha exclamat.

El segon l'ha protagonitzat el presidenciable d'ERC, Pere Aragonès, que ha frenat les acusacions del candidat de Vox, Ignacio Garriga, quan ha acusat el seu partit i també la CUP d'"apedregar" militants del partit d'extrema dreta durant la campanya electoral. "Sempre hem parat l'extrema dreta", ha dit esmentant el compromís "antifeixista" del seu partit i recordant l'afusellament del president Lluís Companys. "Sempre combatrem el feixisme democràticament", ha afegit. Borràs s'ha sumat a aquest debat defensant Aragonès i defensant que no és tolerable que Garriga fes aquesta mena d'acusacions.

Per la seva banda, Illa s'ha defensat assegurant que ha complert amb els protocols del Ministeri de Sanitat i ha afirmat que no "sobreactuarà". "Contra Illa val tot, fins i tot la calúmnia", ha lamentat, criticant també el pacte anti-PSC que han firmat els partits independentistes. "Aquesta és la nova foto de Colom de l'independentisme", ha etzibat.

Aragonès també s'ha defensat amb fermesa dels retrets de la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, per voler pactar amb JxCat recordant-li que mesures com la regulació dels lloguers o la lluita contra la pobresa energètica s'han dut a terme a Catalunya. També li ha demanat el suport per ser president i així tenir-ne un "d'esquerres i independentista". A més, el candidat d'ERC ha recordat que el número 3 del PSC, Ramon Espadaler, "és l'hereu polític de Duran i Lleida". "Vol compartir Govern amb ell?", li ha preguntat.

Retrets entre Borràs i Aragonès

Tot i que no ha estat la tònica general del debat, sí que hi ha hagut un moment en què Aragonès i Borràs s'han llançat alguns retrets, sobretot en relació amb els pactes amb el PSC i el PSOE. Mentre Borràs ha assegurat que JxCat "és la garantia" perquè no hi hagi un nou tripartit, Aragonès li ha recordat que qui governa amb el PSC a la Diputació de Barcelona és la seva formació.

Borràs li ha retret després el suport dels republicans al PSOE en la investidura de Pedro Sánchez i en els pressupostos generals. "A Madrid sempre heu escollit el PSOE abans que JxCat. No vau voler negociar conjuntament amb nosaltres per defensar els interessos de Catalunya", li ha recriminat.

La representant de la CUP, que en aquesta ocasió ha estat la cap de llista per Tarragona, Laia Estrada, ha aclarit que la DUI és el resultat d'un "full de ruta", en referència a la promesa electoral del Borràs. També ha retret a comuns i ERC la que, al seu parer, ha estat una mala gestió de la pandèmia tant al Govern de la Generalitat com al govern espanyol.

La candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, ha dedicat bona part del debat a atacar Borràs i a forçar Aragonès perquè triés entre la seva formació i la CUP criticant la "turismofòbia" i l'essència "antisistema" del partit que lidera Dolors Sabater.

La pugna de la dreta i l'extrema dreta

Igual que va passar en el debat de TV3, els candidats del PP i Ciutadans, Alejandro Fernández i Carlos Carrizosa, han sortit a confrontar-se amb Vox, però no per compromís antifeixista, sinó per la frontera electoral que tenen amb aquest partit. El líder del PP s'ha tornat a burlar de la proposta de Vox de suspendre les autonomies: "Vol destituir Ayuso i la resta de presidents i donar-li tot el suport a Sánchez?".

Carrizosa, també igual que en l'altre debat, ha fet gala de currículum antiindependentista recordant que ha estat "combatent el separatisme" des de molt abans que Vox entrés en l'escena política.