Representants de tots els partits independentistes que participen en les eleccions del 14-F han signat un compromís de no pactar amb el PSC després dels comicis. La iniciativa sorgeix de l'associació Catalans per la Independència, una organització que es presenta desvinculada de tots els partits i altres entitats independentistes.

El compromís que "sigui quina sigui la correlació de forces sorgida de les urnes, en cap cas es pactarà la formació de govern amb el PSC" ha estat signat per la candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs; la candidata de la CUP, Dolors Sabater; la candidata del PDeCAT, Àngels Chacón; el president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià; i la candidata de Primàries Catalunya, Laura Ormella.

Els pactes postelectorals, la incògnita d'aquest 14-F

Els pactes postelectorals són encara algunes de les grans incògnites dels pròxims comicis el 14 de febrer. I el debat d'aquest dimarts a TV3 tampoc va aconseguir treure'n l'entrellat. De fet, aquest va ser el motiu de l'única enganxada entre els dos candidats independentistes que encapçalen les enquestes; Laura Borràs i Pere Aragonès. 

En un moment concret del debat, Borràs va reptar Aragonès a avançar si acceptarien els vots d'algun partit del 155. "Quan ha calgut triar entre PSOE o Junts, vostès han triat el PSOE i Pedro Sánchez. Nosaltres ja hem avançat que no acceptarem els vots del 155", va retreure la candidata.

Davant l'etzibada, el republicà va recordar que qui governa amb el PSC a la Diputació de Barcelona és JxCat, al mateix temps que va criticar l'actitud de Junts durant la campanya assenyalant-los com adversaris. "Van començar demanant unitat i han acabat molt sols", li va etzibar. 

 

Imatge principal: El vicepresident, Pere Aragonès, i la candidata de JxCAT, Laura Borràs, aquest 17/9/2020 a les portes del Tribunal Suprem. / ACN