Les campanes d'un nou tripartit repiquen cada dia amb més força. D'entre els tres partits que n'haurien de formar part, ERC, PSC i Comuns, només aquests últims defensen aquesta opció. En canvi, les altres dues parts en recel·len. Davant l'anunci d'eleccions anticipades que ha fet el president de la Generalitat aquest migdia, els socialistes ja avisen que si qui queda al davant són els republicans, ells de cap manera "faran president un independentista". 

Així ho ha afirmat la portaveu Eva Granados, que en canvi no s'ha pronunciat sobre si buscarien una aliança amb ERC en cas de quedar ells per davant i necessitar el seu suport, com ha passat amb Pedro Sánchez. En qualsevol cas, tripartit al marge, els socialistes han fet públic el seu malestar pel fet que Torra no hagi convocat avui mateix eleccions al Parlament. 

Granados ha titllat la compareixença del president de "lamentable", perquè "'s'ha dedicat a desautoritzar el Parlament i els seus socis". Consideren que Torra no pot seguir ni un sol minut més al capdavant de la presidència de la Generalitat i que no té sentit prioritzar l'aprovació de pressupostos, sinó que cal "una convocatòria immediata d'eleccions". 

La líder socialista ha aprofitat per fer la seva primera promesa electoral. "Si nosaltres guanyem les eleccions ens comprometem a aprovar els pressupostos abans que acabi l'estiu".