El PSC ha presentat un paquet de propostes de resolució derivades del debat de política general en les quals proposa que el Parlament insti el Govern a "prosseguir el diàleg obert amb el Govern" per "enfortir" l'autogovern i aconseguir un millor finançament, sense anar més enllà.

Concretament, el PSC demana al Parlament que insti la Generalitat a "prosseguir en el diàleg obert amb el Govern d'Espanya amb l'objectiu d'enfortir l'autogovern de Catalunya i millorar el finançament de la Generalitat".

 

El segon punt de la mateixa moció demana a la Generalitat que busqui "el suport de com a mínim dos terços dels membres del Parlament" abans de formular les propostes de canvi del "sistema institucional".

El text dels socialistes també busca que la cambra catalana rebutgi “de ple qualsevol proposta unilateral o il·legal”. En aquest sentit, sostenen que “és necessari defensar el compliment de la llei perquè només hi ha democràcia des del respecte a la legalitat, inclòs el respecte als procediments de reforma de la llei”.

En una altra proposta, els socialistes reclamen instar la Generalitat a "condemnar explícitament tota violència, acte d'intolerància o intimidació".

Per altra banda, els socialistes emplacen la Generalitat a "preservar el cos dels Mossos d'Esquadra com un cos policial al servei del conjunt de la ciutadania, donar suport a les seves actuacions i evitar fer un ús partidista, ni permetre que cap actor polític i social en faci aquest ús".