L'àrea d'Educació, Esports i Joventut en la Diputació de Barcelona compta des del mes passat amb un nou assessor tècnic.

Es tracta de Juanjo Cáceres, membre del Consell Ciutadà de Podem Catalunya i parella de la segona tinenta d'alcaldia a Sabadell, Marta Morell, la regidora de Podemos que va decantar el govern municipal per als socialistes el maig passat, segons ha avançat eldiario.es.

Càceres, doctor en història, diplomat en empresarials i autor de llibres de nutrició, ha estat fitxat per la Diputació amb un sou de més de 50.000 euros a l'any per realitzar tasques d'assessoria al diputat de Joventut. "Són funcions tècniques, no polítiques", aclareixen des de Podem Catalunya, formació en la qual, a més de ser membre de la direcció, Càceres va estar contractat fins a uns dies abans de passar a estar en nòmina de la Diputació.

"Això no té res a veure amb Podem", insisteixen des de la formació, que asseguren que no hi ha cap incompatibilitat perquè Càceres mantingui les seves funcions polítiques com a membre de la direcció de Podem Catalunya, on és responsable de coordinació interna, finances i RRHH, mentre treballa com a càrrec de confiança en un govern del PSC.

Aquest diari ha intentat obtenir l'opinió del mateix Càceres o de membres de la direcció del partit, però han declinat. Segons expliquen fonts de la formació, Podem considera que la decisió de Càceres és de "caràcter professional", per la qual cosa entenen que no l'han de comentar des del partit.

En la Diputació de Barcelona deslliguen la contractació del nou assessor de la seva relació personal amb la tinenta d'alcaldia de Sabadell i expliquen que se li ha fitxat exclusivament pel seu currículum, del qual destaquen la trajectòria de Càceres en formació i investigació universitària. En aquest cas, el dirigent de Podem assessorarà el diputat de Joventut, Javier Silva Pérez, alcalde de Polinyà del PSC.

Fonts de l'administració provincial, que governen en coalició PSC i JxCat, afegeixen a més que, com passa amb tot el personal eventual, Càceres va ser proposat pel grup polític de què depèn l'àrea de Govern, en aquest cas dels socialistes i, posteriorment, va passar el procés de selecció habitual per als càrrecs de confiança, que consisteix en una valoració del seu currículum i una entrevista personal.