Hores després que la Mesa del Parlament hagi formalitzat el calendari dels propers mesos, el PSC ha denunciat l’immobilisme del Govern i ha descrit l’executiu de Puigdemont com un govern inoperant que no ha estat capaç d’aprovar cap llei.

La Mesa ha fixat la qüestió de confiança al president Puigdemont pel proper 28 de setembre, el debat de política general pel 5 i 6 d’octubre i el primer ple ordinari es posposa fins el 19 d’octubre. Segons la portaveu dels socialistes catalans a la cambra, Eva Granados, a la pràctica això implica que els grups parlamentaris no podran exercir el control del govern fins ben entrat el curs polític.

“El debat sobre l’encaix de Catalunya a Espanya ha de ser a l’agenda però no pot monopolitzar l’agenda d’un Govern i menys dels pressupostos i les reformes que ha d’encarar. Tenim un govern a la Generalitat que no està prioritzant ni tenint en compte els més vulnerables”, ha argumentat Granados després d’insistir que l’executiu català només treballa per la independència i que té un munt de projectes socials necessaris, aturats.

“Els catalans necessiten una millora del model de finançament? Sí. Però també necessiten que els recursos que tenim es dediquin a allà que és prioritari i allà on són més necessaris i aquest Govern no s’hi està dedicant”, ha insistit.

Comissió de seguiment Ple Pobresa

Els dos eixos "han de ser compatibles", ha defensat la dirigent socialista sense "treure importància" al debat sobre la relació entre Catalunya i l'Estat.

Precisament per això, la portaveu parlamentària dels socialistes ha reclamat una reunió de la comissió de seguiment de ple de pobresa, que es va celebrar al Parlament al març.

La sessió monogràfica va ser "un compromís, no un tràmit", s'ha queixat Granados en denunciar que hi ha mesures que no depenen de partides pressupostàries per posar-se en marxa: "Processisme social", ha reblat en roda de premsa aquest dimarts al Parlament.