Dit i fet. El primer secretari del PSC, Salvador Illa, va anunciar fa uns dies que faria "tot el possible" perquè el seu partit es posicionés a favor de negociar els pressupostos de 2023 amb el Govern d'ERC i Junts. Finalment, així ha succeït. Després de la reunió de l'executiva del partit, la portaveu de PSC-Units en el Parlament, Alícia Romero, ha enviat al conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, una carta en la qual el convida a posar data a una primera "reunió de treball" per començar a negociar els propers pressupostos catalans.

“Acceptem la mà estesa del conseller Giró" ha destacat Romero, que ha confirmat la trucada telefònica amb el conseller Giró aquest dilluns. "Ja hem dit moltes vegades que Catalunya mereix uns pressupostos de consens, que donin resposta a les necessitats que tenim i els reptes de futur”, ha subratllat la portaveu en el Parlament. En el document, Romero subratlla que els pressupostos de la Generalitat per al 2023 representen una oportunitat per demostrar que tots saben "estar a l'altura de les circumstàncies" en un context complex com l'actual.

"Part de la solució"

Els socialistes, assegura Romero, volen ser "part de la solució", per la qual cosa reiteren la seva "predisposició a dialogar i a acordar" uns comptes que "haurien de generar el màxim consens possible" en el Parlament. "Per això ens posem a la seva disposició per apuntar a l'agenda una primera reunió de treball que serveixi per encarar la negociació dels pressupostos per al 2023", ha afegit Romero, dirigint-se a Giró. Precisament, en aquesta línia apuntaven les declaracions de la portaveu del PSC, Elia Tortolero: “El nostre principal objectiu és ser útils a la ciutadania. Garantir prosperitat econòmica sense que ningú quedi enrere”.

Per aconseguir-ho, diuen des del partit, “calen uns pressupostos d’ampli suport i que el govern de Pere Aragonès es deixi ajudar, tenint en compte que no està donant resposta als principals reptes que tenim”. “El senyor Aragonès ha de triar si vol uns pressupostos de país o uns pressupostos d’extrems”, va instar fa uns dies Tortolero en unes declaracions.

Alícia Romero ha emfatitzat en què "tots aquests factors ens situen davant la negociació pressupostària més important dels últims anys: ens fan falta uns comptes que obtinguin el màxim suport possible en el Parlament i que donin resposta als reptes que ens planteja el context econòmic incert", ha remarcat. Segons Romero, és "moment d'unitat, de treballar junts per fer que Catalunya superi amb garanties aquesta nova crisi" i de posar "l'interès de país per damunt del de partit", a més d'"acompanyar les famílies i les empreses que patiran els efectes de les turbulències econòmiques", ha conclòs.