El president Pere Aragonès assegurava aquest dimecres que manté la "mà estesa" al govern espanyol per negociar "una solució democràtica" a l'afer català, malgrat la negativa de l'executiu de Pedro Sánchez a pactar un referèndum d'autodeterminació. Aquest dijous, la portaveu parlamentària del PSC, Alícia Romero, ha justificat que el govern espanyol tanqui la porta a la proposta de referèndum del president Aragonès, i ho ha fet amb contundència: "Votar tampoc resol res. Votar no resol res". Aquestes declaracions les ha fet al programa Cafè d'Idees de RTVE on ha subratllat que la negativa socialista a l'acord de claredat no té res a veure amb el fet que ara s'estigui en període electoral:  "Al setembre ho va presentar i se'n va emportar carabasses de tothom. La proposta neix bastant morta", ha volgut aclarir.

 "Totes les negociacions comencen amb un no i és el primer pas per començar a parlar", insistia en dir el president Aragonès aquest dimecres al que Romero ha apuntat que la voluntat del govern espanyol sempre és seguir parlant i posant damunt la taula els temes que preocupen". Tot i això, la dirigent socialista ha allunyat els temes de conversa que interessen als independentistes i ha celebrat que ara "la situació ha canviat i les urgències ja no són les mateixes que fa uns anys". "Ara estem més centrats en altres urgències perquè fa molt temps que ens oblidem de governar i això ha causat deixadesa en temes quotidians", ha sentenciat. 

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat al president de la Generalitat que mentre governi Pedro Sánchez "no hi haurà referèndum d'autodeterminació a Catalunya", i Romero s'ha expressat en la mateixa línia afirmant que, "d'entrada, no ens plantegem un referèndum que pregunti explícitament sobre la independència". "Si el president ens convoca per parlar de referèndum, l'escolarem. però d'entrada no donem suport al referèndum", ha conclòs.

Indult a Laura Borràs?

La Junta Electoral Central (JEC) aborda aquest dijous en una reunió a les 13 hores la possibilitat de retirar l'escó a la presidenta suspesa del Parlament i presidenta de Junts, Laura Borràs. En l'ordre del dia de la trobada hi ha examinar els escrits de Vox, Cs i PPC que li sol·liciten que ordeni la retirada de l'acta. El tribunal que la va condemnar va recomanar al govern espanyol l'indult parcial, i Pedro Sánchez ja va avançar que no el concediria. Sobre el tema, Romero, que ha explicat que fa uns 15 anys que coneix Borràs d'un curs de dones directives que van fer juntes, ha preferit no mullar-se i dir que la responsabilitat la té el govern espanyol tot i que, per ara, la possibilitat de l'indult no està damunt la taula.