La possible investidura de Carles Puigdemont com a president, de forma telemàtica o per delegació, continua centrant l'atenció política d'aquests dies. Després que aquest matí sortís publicat un informe elaborat pels serveis jurídics del Govern espanyol que recalca que la investidura és un acte de caràcter "indelegable" i "exigeix un debat presencial", Ciutadans i el PSC han fet públic que demanaran als lletrats del Parlament que elaborin un informe sobre la investidura del president. 

D'aquesta manera, l'oposició tornarà a posar els lletrats de la cambra al focus d'atenció, com ja va passar en l'anterior legislatura, especialment en els debats del 6 i 7 de setembre, amb les lleis de transitorietat, o amb la pròpia declaració d'independència. 

Així ho ha anunciat aquest migdia la portaveu del PSC a la cambra, Eva Granados, que ha assegurat que "no hi hagi cap dubte davant la investidura", i ha defensat que lletrats externs a la Cambra als que ha consultat la formació conclouen que és inviable investir Puigdemont si no acudeix al ple.

En l'escrit, que entraran al registre de la cambra aquest divendres al matí, demanen que els juristes de la Cambra es pronunciïn sobre tres aspectes: si és possible investir Puigdemont telemàticament, si el president podria delegar el seu vot en un altre diputat, i, finalment, si els sobiranistes poden bloquejar el ple del 17 no acudint a la cambra.

 

Per la seva banda, la líder de Cs, Inés Arrimadas, ha assegurat que la investidura telemàtica de Puigdemont "no se sosté en el reglament" i, per això, defensa que demanarà als lletrats un informe per certificar-ho.

Per Cs, una investidura telemàtica no se sustentaria per la legalitat vigent i, a més, tampoc ho faria des del punt de vista polític ni des del sentit comú. Segons Arrimadas, no tindria cap sentit que Puigdemont fos president "des de Brussel·les, fugit de la justícia i amb diverses causes judicials a l'esquena. No es pot ser un president holograma".