El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dissabte que la consulta presencial que celebra el PSOE és "un aval a l'esforç" del seu secretari general, Pedro Sánchez, per aconseguir la investidura com a president del Govern.

En una atenció als mitjans a Lleida, ha remarcat que és un "vot de confiança" al seu esforç, ja que ha subratllat que es jutgen els acords fets fins ara i els que es poden fer en un futur. Iceta ha acceptat que la investidura no està garantida, però que hi té posades "totes les esperances" en la segona votació.

Ha afirmat que el PSC està a favor del canvi i que existeix una "oportunitat única" per aconseguir-lo amb la investidura de Pedro Sánchez, motiu pel qual espera que forces com Podem, IU, Compromís o el PNB s'hi sumin. Iceta ha reiterat que un acord amb el PP és impossible, i ha donat per fet que el partit que lidera Mariano Rajoy votarà en contra de la investidura de Sánchez.

Nova política

La secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, també s'ha posicionat en la mateixa línia que Iceta defensant que l'acord és important perquè és una obertura al diàleg amb altres partits que la mateixa composició del Congrés ha propiciat. Escarp també ha insistit que la consulta que celebra el PSOE perquè les seves bases jutgin l'acord és una nova forma de fer política.

Recomptes de resultats

Escarp ha explicat que a les 14.00 hores coneixerien els primers resultats de participació a Espanya, els quals a hores d'ara encara no s'han fet públics. El partit ha establert uns horaris de votació entre les 10.00 i les 20.00 hores als quals s'ha adaptat cada agrupació. A les 20.00 hores tancaran tots els col·legis i, després del recompte, el PSOE oferirà informació sobre els resultats obtinguts.