Per al PSC, el Consell de la República és un intent d’”usurpació de funcions” de les institucions d’autogovern. Així ho ha denunciat aquest dimarts al migdia la seva portaveu al Parlament, Eva Granados. Hores abans de la seva presentació al Palau de la Generalitat, la dirigent socialista ho ha criticat perquè “és un menysteniment al nostre autogovern” i és “una gesticulació més per fer content Carles Puigdemont”.

En aquest sentit, la portaveu dels socialistes ha avançat que el seu grup demanarà empara al president del Parlament, Roger Torrent, perquè alerten que aquest Consell de la República “no es quedarà en una presentació formal”. Els independentistes, ha advertit, “voldran fer una cosa més que pot suposar una usurpació de funcions”.

Segons ha explicat Granados, el PSC va preguntar de forma escrita al Govern quina funció tindria el Consell de la República. La resposta, del 27 de setembre passat, va ser que “no consta cap òrgan ni unitat adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya que s’anomeni «assemblea de càrrecs electes»”.

Sobre la possible visita que Pablo Iglesias està considerant fer al president Carles Puigdemont, la dirigent socialista ha carregat contra Podemos per considerar que està “blanquejant l’estratègia independentista”.