El PSC fa un pas més contra el nou president, Quim Torra. Després de les crítiques a les files socialistes, arribant a anomenar-lo "ultranacionalista" i "supremacista de dretes", ara el PSC barceloní —capitanejat per Jaume Collboni— porta al ple de l'Ajuntament de Barcelona una proposició amb què pretén reprovar-lo i condemnar-lo.

En aquest sentit, i justificant-se no només amb els tuits i articles compromesos de Torra, sinó també sota el pretext de les inversions pendents de la Generalitat a Barcelona, els socialistes volen expressar una "condemna i reprovació" a Torra per haver realitzat comentaris "divisius, excloents i de caràcter xenòfob".

A més, el PSC exposa que les paraules de Torra són "contraris a la dignitat i al respecte de les persones i que posen en risc els valors d'una societat plural i diversa". I és més, la formació de Collboni arriba a dir que els tuits i articles polèmics del PSC suposen una "ofensa" cap a molts barcelonins.

Diversitat davant "l'exclusió"

El PSC reivindica Barcelona com una ciutat oberta, plural i diversa, en la que no tenen cabuda comentaris com les que va proferir el president investit, Quim Torra. En contraposició i després de la sessió d'investidura d'ahir, els socialistes consideren que és el moment de portar al ple municipal les paraules de Torra, que a la manera de veure de Collboni són "xenòfobs, racistes i excloents".

Els socialistes volen amb aquesta acció evidenciar el rebuig del nou president en el consistori municipal i, al marge, reclamar aquelles inversions compromeses pels anteriors executius catalans i que encara no han tingut el seu reflex efectiu.

La proposició comptarà amb tota probabilitat del suport de Ciutadans i PP, per la qual cosa el posicionament dels comuns tornarà a ser clau perquè la proposició tiri endavant.

El PSC i Torra

La relació entre el PSC i Torra no ha començat amb bon peu. Avui mateix, el líder dels socialistes catalans ha exposat que Torra ha mostrat "antiespanyolisme", que "no pot ni veure els espanyols" i que tolera als catalans que se senten espanyols "perquè no té un altre remei".

En paral·lel, el PSC ha portat aquest dimarts al Parlament a una bateria de preguntes sobre el viatge del president Quim Torra a Berlín. Els socialistes volen saber, entre altres coses, que viatja amb Torra i si les despeses del viatge aniran a càrrec del pressupost de la Generalitat.