El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha cridat aquest dilluns els integrants de Catalunya en Comú a ser "molt clars" en el seu posicionament davant el referèndum anunciat per a l'1 d'octubre.

"Al final, davant un plantejament com el de l'1-O, caldrà tenir un posicionament molt clar" perquè els catalans mereixen saber què defensa cada partit i els seus dirigents, ha destacat el dirigent socialista en roda de premsa.

Illa ha instat a respectar la decisió que van adoptar aquest dissabte els comuns d'entendre l'1-O com una mobilització ciutadana i no com un referèndum vinculant, però ha dit que tard o d'hora hauran de ser menys ambigus en el seu posicionament.

Concretament, ha dit que "la ciutadania de Catalunya mereix saber què faran l'1-O i si són o no independentistes", cosa que no queda clar amb el posicionament que van adoptar dissabte passat. Illa ha contraposat la situació dels comuns amb el plantejament "nítid i clar" que defensa el PSC, que diu clarament que no vol la independència, que defensa la llei i que ofereix una solució pactada a l'encaix català.

No dubta de Colau

Després que l'alcaldessa de Barcelona i impulsora de Catalunya en Comú, Ada Colau, hagi garantit aquest dilluns que posarà totes les facilitats per a l'1-O, Illa ha dit que el PSC no dubta que la líder dels comuns complirà la llei. "Estem segurs que ningú farà res contrari a la legislació vigent, no se'ns passa pel cap", ha dit Illa en preguntar-li per les declaracions de Colau aquest mateix dilluns.