La número dos del PSC, Núria Marín, ha defensat futurs pactes postelectorals amb l'espai dels comuns, que lidera Ada Colau, però sempre que la seva prioritat siguin "els ciutadans" i no la "ruptura" de Catalunya.

"Sempre que es posi al centre de les prioritats els ciutadans ens trobaran, com a mínim per parlar i dialogar, però si la prioritat és la ruptura mai ens trobaran", ha avisat Marín una setmana després del congrés del PSC. Allà, s'hi va concloure la necessitat de tornar a ser un partit útil per als ciutadans després d'anys de pèrdua de vots a través d'un "reagrupament socialista" que prioritzi pactes d'esquerres al Parlament i el Congrés, fet que implica treballar colze a colze amb els comuns per millorar la vida dels ciutadans: ara bé, no coincidiran amb ells en la defensa d'un referèndum d'independència, ja que l'aposta nítida dels socialistes és la reforma federal.

La també alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat ha defensat en una entrevista a Europa Press el bagatge del PSC com a líder de l'esquerra i ha posat el seu municipi, on sempre han governat els socialistes, com exemple que cal seguir: "Aquí sempre hem prioritzat els ciutadans i hem situat la ciutat com la segona de Catalunya. És un model que ens agradaria reproduir a Catalunya".

Ha assegurat que el PSC sempre ha posat el benestar dels ciutadans al centre de la seva acció i ha donat un excel·lent resultat, i ha lamentat que Catalunya "hagi estat governada en molts períodes per la dreta".

"Ara necessitem evolucionar i prioritzar els interessos dels ciutadans, que és el que nosaltres podem representar més bé" des del lideratge de l'esquerra, ha defensat.

Per aconseguir aquest objectiu, però, es necessitaran "sí o sí aliances" entre partits, tenint en compte que tot apunta que s'han acabat els temps de majories absolutes, assenyala.

En aquest context, els comuns podrien ser un aliat natural dels socialistes en l'àmbit postelectoral –descarta presentar-se junts a unes eleccions–: "Ens sentim més còmodes governant amb partits d'esquerres".

Preguntada per la possibilitat de reeditar un tripartit per governar la Generalitat, ha dit que "dependrà de la voluntat dels ciutadans, però és evident que faran falta aliances" postelectorals tenint en compte la fragmentació del panorama polític.

Nova número dos

Marín va ser nomenada pel congrés del PSC el cap de setmana passat nova adjunta a la primera secretaria, que encapçala Miquel Iceta, i substitueix així com a número dos Núria Parlon, que ocupava el càrrec de vicesecretària primera, que ha deixat d'existir.

Assumeix el seu lideratge amb "molta il·lusió i ganes de treballar per ser útil al partit i a Iceta, que és qui ha confiat" en ella per configurar la seva nova executiva, i destaca que el congrés ha estat molt satisfactori i va evidenciar la unitat del PSC.

Marín formava part de la direcció del PSOE quan Pedro Sánchez hi estava al capdavant i és vista per molts sectors com la millor figura per fer de pont entre el socialisme català i el PSOE: "Tant de bo pogués aportar solucions entre dos partits que fa anys que treballen junts i tenen moltes coses en comú".