El PSC creu que el Govern ha arribat "tard" en la gestió del rebrot de la covid-19 al Segrià i retreu "manca de coordinació" amb els ajuntaments i amb el govern de l'Aragó. El diputat socialista al Parlament Raúl Moreno ha criticat aquest dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés, per haver enviat "un missatge de tranquil·litat" divendres en relació als nous casos de coronavirus a Lleida i, poques hores després, prendre la decisió de tancar la comarca.

"Ens sobta", ha admès Moreno, que desitja que les mesures preses siguin les correctes per poder aturar la pandèmia. Els socialistes també exigeixen que s'obrin amb caràcter d'urgència tots els CAPs del Segrià i que es gestioni tot plegat amb transparència.

PSC-Units Raúl Moreno - ACN

El diputat socialista al Parlament Raúl Moreno en roda de premsa aquest dilluns | ACN

D'altra banda, en relació a les modificacions pressupostàries que el Govern es va comprometre a fer per a adequar els comptes aprovats enguany a la gestió de la pandèmia, Moreno ha dit que des de les seves files han estat "sempre oberts a parlar", una actitud que considera que l'executiu de JxCat i ERC no té. "Mai hem comptat amb la reciprocitat del Govern per buscar solucions als problemes pressupostaris", ha afegit.

Els comuns també critiquen el confinament

Per la seva banda, la líder de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, també ha retret al Govern com es va prendre la decisió de confinar la comarca del Segrià, que ha qualificat d'"unilateral", i ha assegurat que ni ciutadania ni ajuntaments van entendre que no es fes des de divendres per "estalviar moviments".

jessica albiach parlament - acn

La portaveu dels comuns, Jéssica Albiach, en roda de premsa al Parlament aquest dilluns | ACN

En roda de premsa al Parlament, Albiach ha criticat que, a més, no es doni "directrius clares" sobre el que es pot fer dins de la zona confinada i s'ha queixat que es deixi la responsabilitats als ajuntaments sense donar-los "ni informació ni recursos". Albiach ha assegurat que el Govern té "tot el suport i col·laboració" dels comuns però ha lamentat que l'executiu sigui "un expert en centrifugar responsabilitats".

A més, Albiach ha criticat que els darrers dies s'hagi culpat els joves dels diversos brots a Catalunya i ha especificat que en el cas de Lleida l'augment de contagis se centra en empreses agroalimentàries i escorxadors on, al seu parer, no es compleixen les mesures de seguretat. En aquest sentit, des dels comuns han reclamat que als escorxadors es redueixi el volum de producció per poder-les complir. La líder dels comuns també ha recordat que des del 28 de març no hi ha director de l'Agència de Salut Pública després que Joan Guix deixés el càrrec.