El president del grup municipal del PSC i segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat a l'alcaldessa Ada Colau "prudència i que no comprometi el govern de la ciutat" en la seva participació en la cimera pel referèndum.

Mitjançant un comunicat, Collboni recorda que el govern de Barcelona és "plural i d'esquerres, no independentista" i que l'acord de govern "deixa fora aquelles qüestions que van més enllà de l'àmbit estrictament municipal".

Des del punt de vista del PSC, l'alcaldessa "té tot el dret a anar en representació de la seva formació, si així ho decideix, però no de comprometre el govern de la ciutat ni del conjunt dels ciutadans de Barcelona". 

Collboni recorda que BComú no governa en solitari i que ells són els socis de govern i que en l'acord de governabilitat es va deixar de banda totes aquelles qüestions que van més enllà de l'àmbit estrictament municipal. 

En aquest sentit, el socialista remarca que "la solució de la relació de Catalunya amb la resta d'Espanya passa pel diàleg i l'acord, des del respecte a les lleis vigents; i aquesta és la via que els socialistes continuarem defensant a través d'una reforma Constitucional en clau federal".

D'altra banda, ha assenyalat "la incoherència que representa el fet que les formacions que defensen obertament un referèndum legal i acordat amb l'Estat assisteixin al mateix temps en una cimera convocada amb la voluntat explicitada des del primer minut de portar a terme el referèndum de forma unilateral".

"Només cal recordar que el senyor Puigdemont, que sí que presideix un govern independentista, va reclamar un referèndum 'sí o sí', és a dir una via unilateral que només condueix a la frustració i alimentar els seus arguments per a unes inevitables i imminents eleccions al Parlament", ha recordat Collboni.

"La situació actual a Barcelona -ha afegit- requereix que dediquem el cent per cent dels esforços a la ciutat, especialment en un moment en què encara no s'ha produït l'aprovació dels pressupostos".

"Aquesta és ara mateix la màxima prioritat per a mi i per al PSC a Barcelona", ha conclòs Collboni.