Amb les reserves dels embassaments sota mínims i immersos en la pitjora sequera en molts anys, que no sembla que s'hagi de revertir amb pluges abundants ni a curt ni a mitjà termini, el PSC ha dedicat la reunió del seu Govern Alternatiu a aquesta problemàtica. I tal com ha explicat Alícia Romero des del Parlament, el partit ha decidit posar en marxa la seva pròpia taula de l'aigua, que es reunirà setmanalment per analitzar el seguiment de la situació al país, davant la "inacció" del Govern que la portaveu socialista també ha denunciat. En els últims dies, el conseller del ram, David Mascort ha rebutjat convocar una nova cimera de l'aigua, l'última va ser a finals de març, però des del PSC han optat per engegar el seu propi espai des del Govern Alternatiu. "Nosaltres volem ajudar el Govern, si així ho considera, davant el principal problema que pateix Catalunya", ha subratllat Romero.

En aquest sentit, la portaveu del PSC al Parlament també ha advertit que la responsabilitat de fer front a la sequera no és dels ciutadans, que ja consumeixen un volem d'aigua significativament baix gràcies als hàbits d'estalvi, sinó de les administracions, que és qui s'hauria d'encarregar de posar en marxa les infraestructures necessàries. Concretament, ha posat el focus, més enllà de les dessalinitzadores, en una planta de tractament d'aigua potable al Besòs, que, segons ha assenyalat, podria estar llesta en dos anys i seria clau per a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, on ja hi ha importants restriccions d'aigua. "Esperem que l'Agència Catalana de l'Aigua ens pugui donar l'autorització definitiva, tot i que ja anem tard", ha lamentat Romero. 

Sense Hard Rock, el PSC no negociarà els pressupostos 

A banda de la greu problemàtica de la sequera, la socialista també ha fet referència a la negociació dels pressupostos amb el Govern pel pròxim any, advertint que aquesta passa primer pel compliment dels acords als quals van arribar pel 2023, és a dir, la construcció de la B-40, l'ampliació de l'aeroport i el Hard Rock: "Si no s'aprova el pla urbanístic o el conveni de la B-40 el PSC no negociarà els pressupostos", ha aclarit taxativa Romero, tot desitjant que els esculls que ara mateix ho impedeixen es puguin resoldre. "Fins que no tinguem la garantia que les mesures pactades pel 2023 estan en funcionament, no negociarem les del 2024", ha insistit, assegurant que hi ha un contacte freqüent amb l'Executiu, però que això no vol dir que hagin començat les negociacions en si mateixes. 

Aquesta mateixa setmana, els comuns han advertit també en la mateixa línia que fins que el Govern no hagi complert amb els pressupostos del 2023, tampoc no negociaran els del 2024, tot i que aquestes mesures passen per una altra línia, com l'accés a l'habitatge o la sanitat pública. Des de la CUP, han anat més lluny i han demanat al Govern que si vol comptar amb els seus vots, s'allunyi dels macroprojectes que planteja el PSC. Preguntada Romero pel fet que el seu partit continuï apostat pel Hard Rock en un context de sequera molt greu que ella mateixa denúncia, la socialista ha defensat que Catalunya és un país "hídricament ric" i que correspon al Govern fer les infraestructures necessàries que "ens permetessin desenvolupar projectes de tota mena".